Anlita mig som lektör

Förutom att skriva böcker hjälper jag andra författare att lektörsläsa deras manus och flera har fått sina böcker utgivna.

Kontakta mig här om du är intressera av att ha mig som lektör för din roman eller manus.

Jag lektörsläser alltid med syfte att författaren ska bli utgiven. Det är min styrka att pricka ut vinnaren i manustävlingar där läsarna får rösta på sin favorit. Jag använder mig av den förmågan för att lyfta fram vad som behöver utvecklas i just ditt manus för att det ska nå ut till en större läsekrets.

Låter det krångligt? Se det såhär:
 

Vill du bli utgiven och drömmer om att sälja många böcker?

Jag kan inte garantera att du lyckas - det kan ingen. Men jag gör i varje fall vad jag kan för att hjälpa dig finslipa ditt manus så att du förhoppningsvis både blir utgiven och säljer massvis av böcker.
 

Är jag rätt lektör för dig?

Om jag är rätt lektör för dig beror på ditt syfte med ditt skrivande. Läs mer om detta i mitt blogginlägg:
Pias skrivtips: Glöm inte syfte och målgrupp!

Jag kan hjälpa dig om ditt syfte är att bli utgiven. Jag är bättre på att ge råd om vad som gör din bok kommersiellt gångbar än vad som gör att din bok vinner en massa litterära priser. Skriver du för att må bra så grattis, men då behöver du ingen lektör. 

Helst läser jag manus som handlar om kärlek och feel good eftersom det är den genre jag kan bäst. Men jag har även hjälpt författare som skriver fantasy, skräck och deckare.
 

Vad jag tittar på när jag lektörsläser

Varje manus är unikt. Därför följer jag ingen färdig mall när jag lektörsläser ett manus. Jag tittar på helheten och fokuserar på de saker som är viktigast för dig att titta djupare på för att ditt manus ska nå ut till en större målgrupp.

Om ditt manus inte är så bearbetat utan har många saker som kan förbättras, fokuserar jag på de stora sakerna som om storyn och strukturen håller, hur du gör för att fånga läsarnas intresse och liknande. Det finns ingen anledning att gå in på detaljnivå eftersom mycket av texten ändå måste skrivas om.

När du redigerat ditt manus efter råden du fått är det bra att skicka in det på en ny lektörsrunda, antingen hos mig igen eller till en annan lektör. När de stora sakerna fungerar, fokuserar jag som lektör nämligen på detaljerna.

Om ditt manus är väl genomarbetat, kanske varit ute hos såväl testläsare som andra lektörer, går jag istället ned på djupet i din berättelse. Då kommenterar jag smådetaljer som om du har logiska tankevurpor, pacingen och kanske till och med rena korrekturfel.

Det är nu ditt manus finslipas så att det glänser.

Om ditt manus fick sig ett stort lyft av den första lektörsrundan är det nu som det blir riktigt bra, även om utlåtandet i sig kanske inte blir lika många sidor som i första vändan. Det är ju så med riktigt bra och genomarbetade manus att jag som lektör får mindre och mindre att påpeka :)

Känns det som att jag är rätt lektör för dig?

Vad kul. I så fall får du gärna kontakta mig så att vi kan diskutera formen för lektörsläsningen, vad det kostar och när du vill ha manuset tillbaka.

Berätta gärna lite om dig själv och ditt manus, vilken genre du skriver inom och ditt syfte och målgrupp.

Kram Pia Lerigon

Pia Lerigons Författartjänst

Sagt om Pias lektörtjänst

TERESE MARVELIN

Pia har hjälpt mig med mina båda utgivna böcker:

  • Var lugn, allt är i sin ordning och
  • Allt som glimmar

Jag vill påstå att ingen av böckerna hade varit i närheten så bra som dom är utan Pias hjälp.

Pia är precis sådär ärlig som jag behöver när jag skriver mina böcker. Hon är kunnig angående skrivande, tydlig i sin kritik och ger alltid konkreta exempel på hur mitt manus kan förbättras. 

Jag märker att Pia alltid lägger ner mycket tid och ett genuint engagemang i mina manus. Det är tydligt att Pia vill att mina manus ska bli precis lika fantastiska som jag själv vill!

Hälsningar: Terese Marvelin

Kontakta mig

Kontakta mig för en prisuppgift på just ditt manus:

Kontakt