kontakt

Jag ställer upp för intervjuer, framträdanden, författarsigneringar och föreläsningar. Jag är en van föreläsare och har bland annat anlitats av Wickis Event för att tala på olika företagsevent. Arvode tillämpas enligt överenskommelse.

KONTAKTUPPGIFTER

Mejl: pia.lerigon@gmail.com
Telefon: 070-718 88 16
 

fotografier

Kontakta Pia Lerigon om du önskar mer högupplösta foton för tryck.

Fotograf: Jini Sofia Lee
Fotograf: Jini Sofia Lee
Fotograf: Jini Sofia Lee
Fotograf: Jini Sofia Lee
Fotograf Jini Sofia Lee
Fotograf Jini Sofia Lee
Fotograf Jini Sofia Lee
Fotograf Jini Sofia Lee

pressmeddelanden

Den 28 maj 2021 utkom Pia Lerigons romantiska komedi Konsten att flirta som en gudinna på Whip Media förlag. Finns som ljudbok, e-bok och tryckt i danskt band.

Den 24 september 2020 utkom Pia Lerigons faktabok Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 på Whio Media förlag. Finns som e-bok och tryckt i danskt band.

Konsten att flirta som en gudinna

Härlig feelgood som lockar till skratt när ekobrott möter het romans
 
Emely Svensson Falk är efter sin skilsmässa Stockholms mest ofrivilliga singel. Efter att på sina vänners inrådan ha läst boken “Alla får ligga”, ger hon sig ut i dejtingträsket. Problemet är bara att Emely missförstår vartenda råd, vilket leder till en rad dråpliga situationer. Konsten att flirta som en gudinna är Pia Lerigons briljanta feel good-debut och har till mångt och mycket inspirerats av verkliga händelser och upplevelser.

 
— I flera år funderade jag på att skriva en bok om en tjej som inte kunde flirta. Så mötte jag Henrik Fexeus på bokmässan och köpte hans bok Alla får ligga. Och där fanns svaret. Jag vaknade klockan tre en natt och hade hela storyn klart för mig, sedan började jag skriva. Jag skrev boken på två månader inklusive research och skrattade mig igenom vartenda kapitel. Förhoppningsvis bjuder boken på mer än bara skratt. Boken innehåller vänskap, kärlek, triangeldrama, svek och lögner. Allt inramat av en somrig Stockholmsmiljö, säger Pia Lerigon.
 
Emely Svensson Falk vägrar acceptera att Matte tagit ut skilsmässa. Bästa vännerna Tessie och Kråkan bestämmer sig för att hjälpa Emely att komma över sitt ex och laddar ned Tinder på hennes telefon. Om hon inte gör som de säger publicerar de en hysteriskt rolig, men högst komprometterande, film om henne på Youtube. Emely har inget annat val än att ge sig ut i dejtingträsket, men problemet är att hon är sämst i världen på att flirta. Vännerna ger henne stränga order om att läsa boken Alla får ligga och göra exakt som där står. Men är det någon som missförstår råden i denna utomordentliga dejtingmanual är det förstås Emely.
 
“Trettiofyra år och vaktar min väninnas barn som vägrar komma upp ur äventyrspoolen trots att de badat i över två timmar. Trettiofyra. Då borde jag ha egna barn, inte vara frånskild och sitta här och vakta andras. Eller frånskild och frånskild, skilsmässa är ju bara ett pappersdokument, det är inte känslomässigt bindande. Matte och jag har snarare en paus i relationen, vi är inte ovänner eller så, absolut inte. Han behöver bara tid att hitta sig själv, säger han. Sedan svär vi en ny ed inför prästen och allt blir som vanligt igen.”
— ur boken
 
 
Pia Lerigon är civilekonom, författare och skrivcoach. Konsten att flirta som en gudinna är hennes feel good-debut.
 
Konsten att flirta som en gudinna släpps den 28 maj.
 

VÄGEN FRAMÅT
till ett friskare liv efter covid-19

Enligt Novus har mellan 100 000 till 150 000 svenskar varit sjuka i covid-19 i över tio veckor. Pia Lerigon är en av dem som drabbades, men till skillnad från många andra tillfrisknade hon och är idag fullt återställd. I boken Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 berättar hon om sin resa och delar även med sig av andras berättelser och en stor studie om vilka udda symptom som drabbat många av dem som blivit långtidssjuka.

”Min förhoppning är att boken kan hjälpa andra”, berättar Pia. ”Jag kunde inte ens gå ut med soporna utan att få andnöd. Eftersom jag är utbildad inom lean och van att arbeta med ständiga förbättringar bestämde jag mig för att använda samma metod på mig själv. Det fungerade! Samtidigt läste jag så många historier om andra som aldrig tillfrisknade. Då var jag bara tvungen att skriva den här boken.”

BAKSIDESTEXT

Som många andra blev Pia Lerigon långtidssjuk i covid-19. Månaderna gick med det ena udda symptomet efter det andra. Ena dagen bättre, nästa dag sämre igen. Svårt att andas, svårt att röra sig, extrem trötthet. Då bestämde hon sig för att hitta en väg framåt. Men hur gör man när det inte finns något botemedel och ingen har några svar?

Som certifierad leancoach var det naturligt för henne att använda sig av den så kallade katan - en ledarskapsmodell som handlar om ständiga förbättringar och som fungerar ypperligt när du navigerar i okänd terräng. Pia anpassade katan för att den skulle fungera på individnivå och använde den för att hitta sätt att ständigt bli bättre från sin sjukdom. Det fungerade. Efter tre veckor var hon symptomfri och hade fått tillbaka sin forna ork.

Pia varvar sin historia med forskningsresultat och andras berättelser om hur det är att vara långtidssjuk i en coronainfektion. Hon presenterar även resultaten från en enkät där över 300 personer har tillfrågats om sina symptom, sin sjukdomsbild och vad de har gjort för att må bättre.

Det här är en bok med stort hjärta och som handlar om att DU måste hitta vad som fungerar för DIG. Katan ger dig ramarna för hur du hittar DIN väg framåt.

KORTA FAKTA

Titel: Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19
Författare: Pia Lerigon
Format: 135x210 mm
Omfång: 238 sidor
Omslag: Mjukband
Förlag: Whip Media
Utgiven: 2020-09-24
ISBN: 9789189191396
 

RECENSIONSEXEMPLAR

För att beställa ett recensionsexemplar besök:
www.whipmedia.se/recensioner