Pojken från Himlen är första delen i mitt stora historiska romanprojekt om en feng shui-mästare i slutet av Tangdynastien.

 

Boken bygger på en verklig händelse som min feng shui-mästare Master Chan Kun Wah berättat för mig.

Pojken från Himlen

Du har alla himlens färger i dina ögon", brukade hans mor säga. "När du blir arg så blir ögonen lika mörkblå som när himlen drar ihop sig till oväder. När du drömmer dig bort blir de nästan vita, som när molnen lägger sig som en slöja över skyn. Men när du är glad och lycklig är de klarblå som himlen en solig sommardag. Det är därför du fått namnet Chien, himlen."

 

Kina är ett rike i sönderfall. Kejsar Yizong av Tang spenderar sin tid på överdådiga fester medan folket lider hårt av krig och hungersnöd.

 

Mäster Young, feng shui-mästare åt den kinesiske kejsaren, söker efter den rättmätige arvingen; pojken vars födelse stått skriven i himlen i årtionden.

 

När den fattige fiskarpojken Sam får möjlighet att bli den store mästarens adept vet han att det inte finns någon återvändo: Han måste bli näste feng shui-mästare. På vägen tillbaka till det kejserliga palatset finner Mäster Young den lilla pojken Chien med sina förunderligt blå ögon. Och det står snart klart för Sam att Chien är hans största hot mot den mästerliga titeln.

 

Keyong, son till den stora khanen av Shatuo turkerna, är kallad till det kejserliga palatset för att ta emot kejsarens hederbetygelser när han möter feng shui-mästarens adept och den ovanlige pojken med himlen i sina ögon.

  

© Pia Lerigon 2013