Djävulsverk är en fristående skräckroman med möjlighet till en fortsättning.

 

Läs utdrag ur boken.

Djävulsverk

Krafter större och starkare än jag själv har tagit över mitt liv. Alla jag älskar dör ifrån mig och skälet är min kärlek till dem. Hur är det möjligt att inte älska? Att inte känna en öm tanke för någon? Och hur vinner jag över djävulen?

 

Det är omöjligt.

 

Och ändå vet jag att jag måste.

 

När Julia får sparken från jobbet och hittar sin sambo i säng med en annan bestämmer hon sig för att flytta från Stockholm och bosätta sig i en norrländsk håla. Det är förvisso konstigt att hon både ärver ett hus och får ett nytt jobb på en och samma dag, men vad är det värsta som kan hända? Om hon inte trivs kan hon ju alltid flytta tillbaka till Stockholm igen.

 

Det visar sig finnas gott om snyggingar även i norrländska hålor. Läkaren med sitt hebreiska namn och utseende som en nordisk gud är en riktig tiopoängare. Och idrottsläraren Johnny har muskler som skulle få vilken kvinna som helst på fall. Åtminstone Julia. Att det stora huset vid havet är som en dröm, gör ju inte saken sämre.

 

Men när mörkret faller är det inte lika kul att bo ensam långt bort från civilisationen. Vem var egentligen Julias faster? Ligger det någonting i alla rykten att hon skulle ha varit en häxa? Och varför har Julia ringt så många gånger till den stackars mannen som körde ihjäl sig bara en bit från hennes hus? Julia undrar om hon håller på att bli tokig som inte minns någonting om vad som sker nattetid i det stora huset.

 

© Pia Lerigon 2013