Dödlig Åtrå av Susanne Ahlenius

En erotisk deckare. Tänk att ingen tänkt på det tidigare. Susanne Ahlenius ska nämligen vara den första som tar erotiska deckare till Sverige och hennes debutroman Dödlig Åtrå börjar minsann hett.

Det är ingen bok du bör läsa på tunnelbanan om jag säger så ;)

Boken handlar om en ung svensk polistjej som får möjlighet att jobba för Scotland Yard i deras arbete att få fast seriemördaren "Casanovastryparen". Killen är precis som det låter - en riktig Casanova som avslutar med att strypa sin offer.

Det är ingen pusseldeckare som Susanne har skrivit för det finns ingen möjlighet för mig som läsare att avslöja mördaren, men det gör Susanne åt oss. Istället är det väl vad som skulle kallas en spänningsdeckare, där mördaren är känd men vi läsare undrar hur det ska gå för vår hjälte eller hjältinna.

Själv är jag inte mycket för deckare. Det är inte riktigt min genre helt enkelt. Jag suckar mest högt när hjälten/hjältinnan - som brukligt - travar rakt i famnen på mördaren. Naturligtvis utan att ha berätta för någon vart han/hon har gått. Och Susannes bok är inget undantag.

Erotik innebär - vad jag har läst - att sexet är i fokus, inte kärleken. Själv gillar jag kärlekshistorier men har inget emot om det slutar i sänghalmen. Susannes bok börjar helt klart erotiskt, men hon har även kärlek med i sin bok och det är här boken vinner enligt mig. Susanne lyckas bygga upp en helt fantastisk känsla i sina kärlekshistorier. Sedan hade väl jag föredragit ett smaskigt triangeldrama.

Boken haltar på sina ställen, men jag har pratat med Susanne om dessa saker och hon lovar att det finns en plan. Det ska nämligen bli tre böcker i serien om Alice och de saker jag påpekar får troligen sin förklaring i de nästkommande böckerna. Jag får helt enkelt stå ut med att vissa trådar lämnats lösa, att vissa saker inte känns riktigt trovärdiga och att Tyler är totalt regelvidrig när han inte anmäler sin vän Jake. Jag har ju mina misstankar att bägge blir av med jobbet, men vi får se om Susanne drar det så långt eller om hon räddar situationen.

Det är hur som helst en läsvärd bok. Susanne skriver bra; lättläst, hög närvaro hos karaktärerna och bra gestaltning. Även jag, som inte gillar deckare, gick igång på det här då kärlekshistorierna och romantiken får lika stor plats som deckargåtan. Och jag kan bara gratulera Susanne att vara först i Sverige om att skriva en erotisk deckare.

Boken kan du hitta här:
http://www.adlibris.com/se/bok/dodlig-atra-9789175579375
http://www.bokus.com/bok/9789175579375/dodlig-atra/

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln