Podd: Det viktiga anslaget

I mitt och Johannes Vivers 40:e avsnitt av podden Skrivdrömmar pratar vi om det viktiga anslaget - alltså början på din bok. 

Anslaget är viktigt eftersom det är ditt kontrakt med läsaren om vad boken ska handla om och hur den är skriven. Med rätt anslag lockar du rätt läsare - det vill säga dem som vill ha just en sådan bok du har skrivit.

Vi tar även upp exempel från hur en rad bästsäljande böcker och klassiker börjar sina berättelser. Vi diskuterar första meningen i boken och hur författaren lyckas locka läsarna att fortsätta läsa efter första kapitlet. Det visar sig att i alla bestsellers lyckas författaren beröra mina känslor redan inom de första sidorna.

Kram Pia

Kommentera gärna:

  • Cecilia Johansson • 3 januari 2019 10:10:54
    Har äntligen hittat en app där jag kan lyssna på din podd. Ska bli roligt

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln