Jag vann Svenska Skrivbloggpriset 2017

Sjukt galet alltsammans - jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken. På bokmässan igår vann jag Svenska Skrivbloggpriset som Sveriges bästa skrivblogg.

Dessutom blev min och Johannes Vivers podd Skrivdrömmar omnämnd för priset som Sveriges bästa skrivpodd.

Skrivsverige älskar tydligen mina djupgående skrivtips och att få vara sysselsatta ett tag.

Enligt Ann Ljungberg, som instiftat priset tillsammans med sina litterära konsulter, så har min blogg blivit framröstad som Sveriges främsta skrivblogg. Vilken ära. Jag är fortfarande skakis.

När jag började med mina skrivtips för några år sedan så var det för att jag själv skulle komma ihåg alla de bra skrivarhandböcker jag läste. Jag insåg rätt snart att mina inlägg blev rätt långa - mycket längre än de flesta bloggar. Först undrade jag om det var ett problem, men sedan bestämde jag mig för att det är så min blogg är. Jag nördar ner mig och gräver djupare än någon annan svensk skrivblogg. För det behövs. Alla andra nischer är tagna.

 • Det finns bloggar som är peppande och inspirerande.
 • Det finns bloggar som tar upp grunderna i skrivandet.
 • Det finns bloggar som går på bredden och nämner allt, men som inte borrar på djupet. 
 • Det finns bloggar som tar upp en viss genre eller ett visst författarskap.
 • Det finns bloggar som delar med sig av författarskapets vedermödor och framgångar.
 

Min grej däremot är att borra, analysera och förklara på djupet. Jag vänder mig till skrivande människor. Skrivande människor älskar att läsa. Själv läser jag gladeligen en 300 sidor lång skrivarhandbok på engelska. Då finns det säkert många som sitter en timme framför min blogg. Därför tillät jag mig själv att skriva långa blogginlägg.

Under bokmässan fick jag så mycket respons från personer som läser mig blogg eller lyssnar på min och Johannes Vivers podd Skrivdrömmar. En tjej vågade inte sälja sin bok till mig eftersom hon börjat läsa min blogg efter att hon blivit utgiven. En lektör berättade att hon brukade titta i min blogg när hon hade svårt att formulera sig mot kunderna, eftersom hon tyckte att jag skriver så pedagogiskt och bra. En kvinna berättade att hon gått en åtta veckors skrivkurs på Folkuniversitetet som inte gett henne någonting. Hon tänkte då att det inte fanns något mer att lära sig om skrivandet. Sedan hittade hon min blogg.

Det är så kul att få respons. Så glöm inte att skriva några rader i kommentarsfältet om ni läser ett inlägg som ni gillar eller om ni har några frågor.

Här kommer de övriga vinnarna i Svenska Skrivblogg/Skrivpodd-priset 2017:

Svenska Skrivblogg-priset 2017:

 • Vinnare av Svenska Skrivblogg-priset 2017 är alltså jag med den här bloggen. Tjoho!
 • Omnänd i Svenska Skrivbloggpriset blev Lennart Guldbrandsson med sin blogg Element X. Stort grattis Lennart - jag trodde du eller Kim M Kimselius skulle ta hem det.
Svenska Skrivpodd-priset 2017:
 • Vinnaren av Svenska Skrivpoddpriset blev Kerstin Önnebo med Skrivarpodden som snart släpper sitt 100:de avsnitt. Stort grattis Kerstin - det är du väl värd.
 • Omnänd i Svenska Skrivpoddpriset blev min och Johannes Vivers podd Skrivdrömmar. Helt galet att vi som inte ens hållit på i ett år blir omnända som Sveriges bästa skrivpodd. När tävlingen blev känd så sa jag och Johannes att det vore kul om någon nominerar oss, men vi kommer ju inte ha en chans mot alla stora jättar.

Nu ska jag sväva vidare på mina små moln. :)

Kram Pia

Kommentera gärna:

 • Kyrkråttan Erika • 5 oktober 2017 07:35:20
  Självklart och helt rättvist! Din blogg är outstanding! Grattis Pia! Jag er fram emot många flera skrivtips!
 • Tack Erika, fler skrivtips kommer när jag får tid. Jag har en lista på 4 sidor med ämnen som jag vill skriva om. Kram Pia

  5 oktober 2017 10:22:32

 • Marina Bortas • 3 oktober 2017 01:41:06
  Varmt grattis Pia, det är du värd !
  Jag har bokmärkt din blogg för att återkomma närmare när jag har tillräckligt med text att analysera. Kramar
 • Tack Marina, du är varmt välkommen. Kram Pia

  5 oktober 2017 10:22:55

 • Ponören • 2 oktober 2017 18:58:09
  Häftigt. Stort grattis!

  /Ponören
 • Stort tack <3
  Kram Pia

  5 oktober 2017 10:23:07

 • Alva Johnsson • 2 oktober 2017 14:26:47
  Grattis grattis....mer hinner jag inte skriva....ska kasta mig över Din skrivblogg omedelbart!!
 • Tack Alva, hoppas du får mycket nöje. Kram Pia

  5 oktober 2017 10:23:24

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln