Valet av Elisabeth Akteus Rex

Vad jag har väntat på Elisabeth Akteus Rex senaste bok Valet.

Redan för många år sedan berättade hon om sin bokidé - boken har nämligen flera olika slut.

Och nu äntligen går den att köpa och jag kastade mig över den. Inte nog med att boken har tre potentiella slut, det är dessutom en erotisk relationsroman och alltså HELT i min smak ;)

Boken handlar om Sara som är lyckligt gift men har en affär vid sidan om sedan tio år tillbaka. Hon slits mellan sin make och sin älskare och det ständigt dåliga samvetet. Så en dag ramlar hon över en kurs "The real choice" och bestämmer sig för att välja.

Boken öppnar upp för rätt många tankar och funderingar och jag inser att jag är lyckligt lottad som har ett så bra äktenskap. Kursen "The real choice" känns dessutom väldigt autentisk och det visade sig att den finns på riktigt, men under ett annat namn. Elisabeth får dessutom in de tre valen så att det är intressant att läsa samma scener om och om igen, men utifrån olika förutsättningar. Jag vet att hon kämpade länge med just detta, men det betalade sig väl.

Sexscenerna är dessutom riktigt bra - och många - trots att Elisabeth gruvat sig alldeles över dem. Men när Sara sätter sig över växelspaken i älskarens bil och utför en het sexakt med den, så var min första tanke: "Men usch, så mycket bakterier det måste vara på den där spaken" och sedan "Torkade de inte av den?!? Ska han köra bilen nu med kletet kvar?" Resten av boken funderade jag på om han tvättat av växelspaken än. Jag råkar nämligen ha väldigt lätt för att bli matförgiftad så jag tvättar händerna väldigt ofta och är noga med vad jag tar i för att inte av misstag råka få något i munnen som magen inte tycker om. Det har satt sina spår.

Med andra ord - ni kan vänta er heta sexscener i mina böcker också, men sätter hon sig någonsin över en växelspak lovar jag att torka av den först ... och efteråt ;)

Boken är lättläst, vilket jag ser som något enormt positivt, och skriven i tredje person presens, alltså med hon/han och nutid. Det är första gången någonsin jag tycker att det valet har funkat i en bok. Här kändes det bara naturligt. Elisabeth låter oss bli ett med de olika personerna - vi får växelvis följa Sara och hennes älskare Kim - och hon gör det bra.

Det enda jag tänkte på är att det är rätt lite gestaltning. Inte för att jag har något emot det - det funkar nämligen jättebra - utan för att Elisabeth är oerhört skicklig på gestaltning och bl.a. skrivit tre gestaltningsbiblar. Kanske är det så att när man behärskar något så bra som Elisabeth då märks det inte. För den här boken känns otvungen och ledig i sitt språk, som om orden strömmat ut från Elisabeths fingrar i ett enda stort flow.

Jag säger bara: Tummen upp för din bok Elisabeth! Låt oss ta en lunch och diskutera den.

Kram Pia

Boken kan ni köpa här:
Adlibris
​Bokus

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln