Begär av Malva B.

Begär är en samling korta oanständiga berättelser.

Boken är så liten och söt - perfekt att stopp i fickan och ta med sig för att läsa på bussen på väg till jobbet. Det är bara ett problem - det är inte en bok man vill läsa på vägen till jobbet.

Jag lade den på toa istället - där passade en bra. Lagom långa berättelser för att läsa när man sitter på dass helt enkelt.

Sedan är ju då frågan vad som är erotiskt. Novellerna är helt klart vågade - det går rätt vilt till. Malva har ett rakt och direkt språk utan krusiduller eller omskrivningar. Inte mycket lämnas åt fantasin.

På ett sätt gillar jag hennes enkla språk - varför lägga mer energi på orden än vad som behövs? Det finns en befrielse i allt det enkla.

Samtidigt är jag ju en obotlig romantiker. Jag vill att saker och ting lämnas åt fantasin. Framför allt vill jag inte att det ska börja från rad ett med att någon bankar på någon annan. Det är därför karaktärerna i mina egna böcker inte får till det förrän efter halva boken - det måste ju till ett förspel först.

Så jag läste boken med andra ögon. Det här är inte romantiska berättelser. Det här är erotiska berättelser. Eller porriga berättelser. Jag misstänker att gränsen är flytande och vad som är vad är upp till läsaren.

Berättelserna börjar ofta med en liten inledning och sedan är det rätt så avancerad sex. Ibland, men inte alltid, finns det ett slut.

Tjejerna har alla det gemensamt att de har en stark sexualdrift och att de vågar ta för sig, det är befriande.

Men samtidigt blir jag beklämd av berättelserna. Det är ingen kärlek. Det är aldrig älska, utan alltid knulla. Att alla kvinnor kallar mannens könsorgan för kuk finner jag också olustigt och konstigt - nog borde de väl ändå ha olika referenser?

Efter ett tag inser jag att det finns ett mörker i alla - eller åtminstone nästan alla - berättelserna. Det är antingen tjejen eller killen som inte vill men som ställer upp ändå, det finns otrohet, besvikelser, rädslor och olyckor. Och just det spär på min obehagskänsla när jag läser - det är inte sådant här jag vill läsa, jag vill ha lycka och kärlek i de böcker jag läser.

Men så överraskar Malva mig - berättelserna binds ihop. Den ena pusselbiten läggs till den andra och bildar en helhet. Det var positivt att det fanns en röd tråd i det hela, men när boken var slut tyckte jag bara synd om kvinnorna den handlar om - dessa kvinnor som jagar nästa orgasm och missar det fina i livet, nämligen kärleken.

Det enda positiva var det nygifta paret som båda verkade njuta lika mycket av swingerslivet. Men varför de höll ihop med den totalt osexiga José förstod jag aldrig.

Boken är precis vad det står på framsidan - en samling oanständiga berättelser. Jag blev mest beklämd när jag läste, men de passar säkert någon annan.

Boken kan du köpa här:
Adlibris
Bokus
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln