Bäraren av Marcus Olausson

Jag har gjort det igen - läst en fantasy.

Marcus lovade mig nämligen "ångande heta kärleksscener" i sin nästa bok och det kunde jag naturligtvis inte motstå.

Bäraren är andra delen i Marcus fantasyserie om Sarahema, där vi åter igen får stifta bekantskap med Elderim - den unga man som blivit utvald att rädda världen.

I den här boken får vi även lära känna fler kvinnliga karaktärer och det jag gillar med boken är att kvinnorna inte är några veka sippor som böjer sig för sitt öde. Faktiskt är allesammans oerhört starka individer som tar för sig av livet. Visst är flera av dem onda, men det beror på att de valt att gå över till den mörka sidan då det gynnat deras intentioner.

Och nog kom det en sexscen också - även om jag fick vänta länge på den. Och i sann stark kvinnoanda är det tjejen som förför den stackars oerfarna Elderim.

Faktum är att hans agerande känns väldigt trovärdigt. Som ung man blir han kär i varenda vacker kvinna han ser och så var det ju under ungdomsåren - själv hade jag väldigt svårt att förklikas med tanken att jag bara fick välja en.

Alla ni som undrar över fantasystoryn och skiter fullständigt i kärlekshistorierna så kan jag säga att det är en klassisk fantasy med en fantasivärld, en ond och en god sida, en massa kluriga gåtor som måste lösas och en hel del monster. Och där är Marcus fullständigt brilliant - inte för att jag läst jättemånga fantasy och kan jämföra - men de där monstren är väldigt trovärdiga och jag tänkte flera gånger: Var får han allt ifrån?

Själva gåtan blir dessutom mer och mer invecklad och sådant triggar mig - jag anar att den här författaren är smart, han har hittat på en klurig och mångbottnad gåta som kommer att gäcka oss läsare hela serien igenom.

Jag tycker dessutom att Marcus vuxit som författare sedan förra boken. Jag blev fast i storyn snabbare den här gången och visst saknar jag mer känslor och tankar i stridsscenerna som skulle ha höjt dem till en högre nivå, men det verkar som om Marcus själv är en riktig svärdsmästare för detaljnivån är på sådan nivå att man måste ha fäktats själv för att kunna alla de där sakerna. Det skulle kunna bli för mycket detaljer, men det blir det inte, även här lyckas Marcus balansera upp historien.

Och naturligtvis måste jag ju fortsätta följa Elderim och hans öde. För hur i hela fridens namn ska den här stackars ynglingen klara av att rädda hela världen? Mer bortkommen och oerfaren man får man leta efter. Fast det har ju sin charm naturligtvis att hjälten har fel och brister som vilken människa som helst.

Kram Pia

Boken kan ni köpa här:
Adlibris
Bokus

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln