Mitt möte med Margit Sandemo

När jag fick veta att Margit Sandemo, författare till Sagan om Isfolket, skulle komma till Ljungby berättarfestival stuvade jag om i mitt schema bara för att kunna åka dit. Hon är trots allt 91 år gammal så det var kanske sista chansen att få träffa henne. Och det var helt klart värt de extra timmarna i bilen att ta mig till Ljungby.

Med över 37 miljoner böcker sålda kan hon mycket väl vara nordens bäst säljande författare och hon skriver fortfarande, berättade hon, trots att böckerna numera tar ett år att färdigställa. Hon är just nu inne på sin 183:e bok. Själv har jag läst nästan alla Margits böcker, men jag inser att om hon fortsatt att skriva så saknar jag de senaste. 

Som person var hon varm och underbart humoristisk och vi skrattade ett flertal gånger under den timme vi hade möjlighet att lyssna till Margit. Dessutom fick jag min första Margit Sandemo-bok signerad. Mitt intresse för hennes böcker började när jag var 16 år och fick första delen av Sagan av Isfolket av min moster i julklapp. När jag läst den boken var jag tvungen att läsa resten.

Kram Pia

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln