Mitt möte med Andra Världar

På Ljungby berättarfestival hölls även  Andra Världar - en bokmässa med inriktning mot Fantasy.

Eftersom jag ändå skulle till berättarfestivalen för att träffa Margit Sandemo fick jag en bra aneldning till att träffa en rad författarkollegor och vänner.


På bokmässan träffade jag nämligen min kära vän Malin K Eriksson, förläggare på Bankeryd Bok och Kultur och författare till fem böcker, bl.a. feel good-romanen "När minnen får liv" som är en finstämd historia om rullstolsbundna Grace och henns vänskap med hunden Sally och den nya vårdaren Emmalisa. Malin har även skrivit den historiska romanen "Fisken i snön" om en ung kvinna som blir inlagd på mentalsjukhus. Därtill ungdomsromanen "Kyrkan brinner" och två barnböcker om Kalle Frågvis.
 

Jag träffade även min face book-vän och manusbytarkollega Marcus Olausson som skrivit fantasyböckerna "De rotlösa" och "Bäraren" på Mörkirsdottirs förlag. Marcus ställer för övrigt upp och läser vissa scener ur mina kärleksromaner som är sedda ur en manlig synvinkel så att de känns trovärdiga. Och det är jag oerhört tacksam för eftersom det är svårt att hitta män som är villiga att ställa upp som testläsare för romance. Och jag i min tur ställer upp och läser sådant som Marcus har skrivit. Det är viktigt att ha bra författarvänner som man kan byta manus med.

Och så träffade jag Marie-Louise Fritzén som liksom jag också var med i Harlequins författartävling och av henne köpte jag boken "Ljusets väktare" som är en fantasy med inslag av kärlek. 

Ja, jag träffade en massa andra underbara människor också, men tyvärr tog jag inte kort på alla vilket jag naturligtvis borde ha gjort. Men det kommer fler tillfällen hoppas jag.

Kram Pia

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln