Mitt möte med Lucy Dillon

Pia Lerigon och Lucy Dillon på Oscarsteatern 15 mars 2016 Pia Lerigon och Lucy Dillon på Oscarsteatern 15 mars 2016

Förra veckan träffade jag Lucy Dillon. Alla ni som älskar romance och feel good vet nog vem jag menar. Brittiska Lucy Dillon som skriver härliga feel good och alltid har minst en hund med i varje berättelse.

Jag har läst flera av hennes böcker och det var först och främst för hennes skull som jag så gärna ville gå på Books & Dreams författarafton på Oscarsteatern den 15 mars.

Jag hade ju bestämt mig, det var aldrig tal om att jag inte skulle gå, allt hängde på om min make jobbade den kvällen eller inte. Så fick jag klartecken att det var lugnt, han skulle vara hemma och ta hand om dottern. Men då var biljetterna slutsålda.

Nåja, tänkte jag. Om det är meningen att jag ska gå på Books & Dreams och träffa Lucy Dillon då kommer det lösa sig. Det brukar nämligen alltid lösa sig om det är meningen att det ska hända. Så jag lade ut en förfrågan på FB att jag letade biljetter och sedan väntade jag.

Dagen innan fick jag ett meddelande från en författarkollega: Pia, har du sett att någon säljer en biljett till Books & Dreams?
 

Karin Larborg och Pia Lerigon Karin Larborg och Pia Lerigon

Denna någon visade sig vara Karin Larborg. Jag hade aldrig träffat henne förut, men när vi sågs var det som om vi redan kände varandra.

Vi fastnade på bild också och hamnade på Books & Dreams hemsida, två gånger till och med. 

Hur gick det då med Lucy Dillon undrar ni säkert? Jag köpte hennes senaste bok När livet börjar om, fick den signerad och bytte några ord. Och så blev vi fotade tillsammans och tog selfie och allt sådant som hör till.

En trevlig afton hade jag tillsammans med mina vänner och med ett underbart gäng av talare på scenen:

  • Lucy Dillon, naturligtvis med sin bok När livet börjar om.
  • Eleine Eksvärd, som berättade om sin självbiografiska fackbok Medan han lever  så att hon själv började gråta och jag började gråta och halva publiken började gråta.
  • Deckardrottningen Anna Jannson med sin bok Rädslan fångar. Visste ni att hon även skriver feel good?
  • Birgitta Bergin som utkommit med sin fjärde roman Som ett brev på posten.
  • Catharina Ingelman-Sundberg som skrivit om de bankrånande tanterna i pensionärsligan och som sålt rättigheterna över hela världen till sina tre böcker Rån och inga visor, Låna är silver råna är guld och Kaffe med rån.
  • Olga Rönnberg som skrivit boken Starka former - mage och rumpa
  • Peter Barlach som är Sveriges första manliga chic-lit-författare och som utkommit med nya boken Nyckeln till Caroline.
  • Olof Röhlander som skrivit boken Konsten att njuta av livet. Han har valts till Sveriges bästa föreläsare - vilket var rätt förståeligt när han fick hela publiken att resa sig upp, sätta sig ned och samtidigt säga "Ahhhh" med fyra h:n.
 

Vill ni veta mer kan ni spana in bilderna på mig, alla författarna och andra minglare via den här länken: Books & Dreams författarkväll 15 mars 2016 

Kram Pia

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln