Idag lanserar vi vår Podd: Skrivdrömmar

Idag lanserar jag och min podd-bästis Johannes Vivers vår skrivarpodd Skrivdrömmar. Podden för dig som drömmer om att skriva.

Och sluta nu att titta på Johannes och mina näsor. Den där rynkan jag har på min - det är en skrattrynka. De kan hamna på näsan. Uppenbarligen. Och det är bara Johannes som tycker att hans näsa är stor. Alla vi andra tycker den är fullt normal. Utom på bild. För då sticker den fram.

Så, nu när vi avklarat näsproblemet kan vi gå vidare till det vikiga - nämligen varför du ska lyssna på vår podd.
 

Varför ska du lyssna på vår podd?

I varje avsnitt kommer jag och Johannes att behandla ett specifikt ämne som rör skrivande. Tanken är att ge handfasta tips och råd till er lyssnare gällande skrivandet.

Ungefär som jag gör här i min blogg, fast med fördelen att jag har Johannes vid min sida. Eller snarare är det väl han som har mig vid sin. :)

Vi avslutar varje podd med en slutsats i form av "dagens tips" + att vi även lägger till "dagens boktips" till lyssnaren. 

Trots att vi inte lanserat podden förrän idag  har vi redan fått en kommentar från en lyssnare: 

"Härlig pod! Inspirerande och betryggande. En känsla av gemenskap bland skrivande människor. Tack!"

Oj, vad glada jag och Johannes blev. Och så oväntat att få en kommentar innan vi ens lanserat podden för våra vänner.
 

Avsnitt 1: Drömmen om att skriva

I första avsnittet börjar vi med det som gjorde att podden fick sitt namn - nämligen drömmen om att skriva.

Vi pratar vi om hur man kan tänka och agera för att få tummen ur och faktiskt förverkliga den där drömmen om att skapa och skriva en bok.

Jag och Johannes har läst på om ämnet. Vi pratar om andra bloggar och ger tips som vi fått från författarkollegor som lyckats. Och så har vi vår egen erfarenhet som vi delar med oss av.
 

Vilka är vi?

Johannes har en fantastisk radioröst som är mjuk och förtroendeingivande. Han talar tydligt och i lagom tempo. Och så säger han bara genomtänkta saker.

Sedan kommer jag och babblar på.

Jag med min ljusa röst. Och i ett tempo som går i 180, trots att jag verkligen försöker tala långsamt. Men så fort jag blir engagerad glömmer jag bort mig. Jag pratar för fort, jag säger fel och vi skrattar.

Det blir mycket skratt.

Ja, det är Johannes och jag i ett nötskal.

Som så många andra när både jag och Johannes skrivdrömmar, vilket vi berättar mer om i vår podd. 

Johannes läser klassikerna. Själv  läser jag skrivarhandböcker och lättsmält kommersiell litteratur.

Johannes är den färgblinda musikern, som inte kan skilja på färger men som har ett fantastiskt öra för när ljudkvaliteten på vår inspelning inte är perfekt. 

Jag är konstnären som kan gå in i färgaffären och välja på 30 olika metallicblå nyanser och komma ut med exakt rätt färgburk till bilen, men som tycker att kvaliteten på vår inspelning alltid låter fantastisk.

Tills Johannes fixar till poddfilen och det låter ännu mer fantastiskt. Tycker jag. Johannes blir aldrig nöjd.

Förhoppningsvis fixar vi till ljudkvaliteten på podden så småningom så den blir perfekt även i Johannes öron. Alla ni som är musiker får stå ut med att ljudkvaliteten inte är den bästa såhär i början. Ni som inte är musiker hör säkert ingen skillnad :)

När det kommer till tekniken att få till en podd har det verkligen handlat om att en blind leder en blind. Därav har det tagit en stund att lansera vår podd. Vi har helt enkelt inte klurat ut hur man gör förrän alldeles nyligen. :)

Ska vi vara ärliga är vi inte helt säkra på att vi vet det nu heller. Men vi lär oss hela tiden.
 

Här hittar du vår podd

Det ska gå bra att hitta vår podd om du söker på Skrivdrömmar eller Skrivdrommar. Det kan vara så att prickarna inte funkar, så testa båda. :)

Podden ska  vara nedladdningsbar på:

Fler ställen tillkommer när vi klurat ut hur man gör :)

Här är vår FaceBooksida där du kan läsa mer om podden och även lyssna på första avsnittet: Skrivdrömmar Skrivarpodd

Kram Pia

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln