Ny skrivarhandbok: Överraska dina läsare

I fredags hade Catrine Tollström trippel bokrelease. Förutom sin nya thriller Loppet, utgiven på Harper Collins förlag, har Catrine även gett ut två skrivarhandböcker: Fängsla dina läsare och Överrraska dina läsare på förlaget Chill Textstudio.

Jag har tidigare skrivit om boken Fängsla dina läsare i mitt blogginlägg Ny skrivarhandbok: Fängsla dina läsare.

Överraska dina läsare fokuserar på frågan hur du skapar fantastiska twister och vändningar som får läsarna att gapa av förvåning över hur oväntat och intelligent du fört dem bakom ljuset. Catrine Tollström har i sin roll som thrillerförfattare själv stångats med de här frågorna och trots att det är så viktigt att överraska sina läsare, har hon inte hittat en enda handbok som varit till hjälp. För att trigga igång tankeverskamheten skrev hon därför en lista med olika sätt att överraska. Den listan och mycket mer, har nu blivit boken Överraska dina läsare.
 

Precis som i boken Fängsla dina läsare, har Catrine tagit hjälp av en rad gästförfattare som delat med sig av sin kunskap och erfarenhet av hur man överraskar sina läsare.

På bilden ovan ser du några av alla oss som är med i böckerna Fängsla dina läsare och Överraska dina läsare. Catrine själv står till höger i bild och håller i boken Fängsla dina läsare. Jag står i mitten.

I Överraska dina läsare hittar du inlägg från Emma Åhlén, Helena Hansen, Johanna Glembo, Lennart Guldbrandsson, Louise Bonta, Pia Lerigon och Tina Danielsson samt en intervju med Maria Enberg.

Jag är alltså med som en av gästförfattarna och berättar om hur vår hjärna fungerar och hur du som författare kan dra nytta av läsarnas inbyggda drivkraft att sätta allt i en meningsfull ordning för skapa minnesvärda twister. Jag berättar också hur komikerna bygger upp sina skämt och vad du kan lära dig av att studera stand up comedy-scenen.

Jag har ännu inte hunnit läsa ut hela boken, men den är mysig, lättläst och innehåller mängder av tips och knep hur du överraskar dina läsare. 

Slutligen vill jag säga ett varmt tack Catrine för en jättefint ordnad bokrelease och efterföljande middag. Nej, jag åt aldrig av de rostade syrsorna. Men jag tog upp en och höll i handen. Jag gick så långt att jag luktade på den och insåg då att det inte var något för mig. En tjej som provade sa att smaken satt i hela kvällen.

Kram Pia Lerigon

Kommentera gärna:

  • Jan Sjöberg • 17 februari 2018 15:30:10
    Hej.
    Två böcker som jag nu ska investera i, då jag har kört fast i en bergvägg av granit.
    Just nu känns det som det behövs TNT för att spränga loss mig. Så tack för tipsen.
    /Janne

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln