Podd: Kroppsspråk

Varför har en skrivarpodd ett avsnitt om kroppsspråk? Vad har kroppsspråk med skrivandet att göra?

Allt, säger jag. Kroppsspråket är vår tysta kommunikation, den vi gör utan ord. Men bara för att den saknar ord, betyder det inte att vi kan utesluta kroppsspråket när vi skriver skönlitterära romaner.

Om vi utesluter mimik och kroppsspråk kan läsarna bara utgå från karaktärernas dialog och orden som sägs där är bara en liten del av allt som berättas. Hur det sägs är precis lika viktigt för förståelsen av budskapet.

Om du hoppar över kroppsspråket finns det en stor risk att dina läsare missuppfattar eller inte förstår sig på dina karaktärer. 

Därför är kroppsspråket viktigt.

I dagens avsnitt av podden Skrivdrömmar pratar jag och Johannes Vivers om vikten av att ta med kroppsspråket när du skriver. Vi ger tips om hur du kan lära dig mer om kroppsspråk, vilka böcker du kan läsa och bra övningar du kan göra. Vi diskuterar hur kroppsspråket kan variera mellan olika länder och Johannes ger en del roliga exempel från Frankrike. Vi avslöjar hur du kan se på en person om hen tänker tillbaka på en verklig händelse eller en fabulerad händelse och mycket, mycket mer.

Dessutom utmanar Johannes mig om att göra en högst spektakulär research gällande det här med kroppsspråk.

Kram Pia

Kommentera gärna:

  • Agneta Eklund • 5 februari 2018 21:51:07
    Mycket intressant att man kan skriva med hjälp av kroppsspråket inblandning. Har dock ingen egen hemsida ännu. Behöver nog en lap top minst sagt för att kunna samla en sk mall för att sedan strukturera upp allting. Kontakta mig gärna.
  • Vad kul Agneta att poddavsnittet kunde hjälpa dig. Stort lycka till med din hemsida. Kram Pia

    5 februari 2018 23:31:28

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln