Johannes Vivers bokrelease för Dagen F

Nu äntlligen är den här!

Johanne Vivers debutroman Dagen F

I går var det releasefest på en restaurang i Stockholm och jag lyckades naturligtvis knipa ett ex som nu ligger signerad och fin på mitt skrivbord.

Ni som följer vår podd vet om att det varit en del strul med böckerna - de "försvann". Det visade sig att Förlagssystem bytt IT-system och inte hunnit få in böckerna i systemet så de var i själva verket aldrig försvunna. Skönt det. Däremot kan det fortfarande vara vissa problem att köpa boken i nätbokhandeln, men håll utkik - den bör dyka upp vilken dag som helst.
 

En helt absurd historia

Johannes har skrivit en helt absurd historia berättade förläggaren på Bokförlaget Mormor som gett ut boken.

Efter 15 års äktenskap upptäcker Miranda att maken Gunnar gillar män och då brakar helvetet löst. Både Miranda och Gunnar ger sig ut på en sanslös resa där de gör upp med gamla demoner och råkar ut för de mest absurda saker ... fast det skulle kunna hända, sa förläggaren. Ibland överträffar verkligeheten dikten.

Johannes skriver riktigt bra

Johannes kan skriva.

Det här säger jag inte för att Johannes är en av mina närmaste vänner - ja, vi har ju blivit det under de år vi haft podden Skrivdrömmar tillsammans. De som är vänner med oss på FaceBook vet att vi grälar om politik som ett gift gammalt par, men när vi pratar böcker är vi alltid sams. Nåja, nästan. Ibland ramlar det in kommentarer från trogna lyssnare på podden som t.ex. att de höll på att skratta ihjäl sig när jag erkände för Joannes att jag inte sett alla Star Wars-filmerna och hans fullständigt chockartande svar.

Jag har läst delar av Johannes bok innan den lektörslästes av Johanna Mo och i går när jag kom hem från releasen tjuvlsäste jag om början. Det var aldrig dåligt men oj, vad mycket bättre boken har blivit nu efter alla redigeringsrundor. Johannes har gjort ett jättebra jobb med att förstärka storyn och strama upp språket.

Jag förstår att boken blev utgiven, för det här är bra skrivet. 
 

Omnämnd i boken

Jag har fått ett omnämnande i boken och det värmer. Det är inte alla författare som har med ett tacktal i slutet men jag tycker det är väldigt trevligt. 

Johannes sa till mig igår:

Tack Pia! Du är och förblir den som har lärt mig mest om skrivkonsten.

Det är stort. Jag visste inte att våra samtal betytt så mycket för Johannes, men det är roligt att ha kunnat hjälpa till.

När jag berättade för min dotter att jag var omnämnd i boken så svarade hon:

Wow mamma, då kommer du bli lika känd som Johannes och också sälja miljoner med böcker.

Det tycker jag låter som en utmärkt plan.

Stort GRATTIS Johannes till din debutroman Dagen F. Må du sälja miljoner böcker!

Kram Pia

Kommentera gärna:

  • maaryyyy • 1 augusti 2019 11:24:42
    Get bonus https://tgraph.io/h59w-06-27

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln