Varmt välkomna till min blogg & Podd

Hej alla nya läsare, varmt välkommen hit.

Jag heter Pia Lerigon och skriver denna blogg för att jag vill hjälpa andra. Det finns inget vinstintresse i min blogg eller podd och den har ingen reklam.

Jag började skriva bloggen för att strukturera upp och komma ihåg all den information jag läste i alla de amerikanska skrivarhandböcker som jag plöjt igenom under åren. Först tänkte jag att ingen skulle läsa mina inlägg för de är väldigt långa och omfattande. Så fel jag hade. Bloggen vänder sig till alla som skriver och vi skrivande människor älskar att läsa, så längden på blogginläggen var tydligen inget problem.

Bloggen har en ständigt uppåtgående trend med läsare, trots att jag sällan lägger ut nya inlägg. I dags dato har jag 9.000 unika besökare varje månad och det fortsätter uppåt.

En dag hörde Johannes Vivers av sig och sa att vi skulle starta en podd med samma inriktning som bloggen. Jag sa: Du är inte klok! Men han stod på sig så det blev podden Skrivdrömmar. Vi har timslånga avsnitt men lyssnarna älskar dem ändå.

I dag är vår podd Skrivdrömmar uppe i 40.000 unika lyssningar.

År 2017 vann min blogg Svenska Skrivbloggpriset för Sveriges bästa skrivblogg på Bokmässan framröstad av författarna själva. Och min och Johannes podd Skrivdrömmar fick ett hedersomnämnade som Sveriges bästa skrivpodd i samma tävling. Det var enda gången denna tävling hölls, men det gav oss en indikation om hur populär bloggen och podden faktiskt är bland skrivande människor.

På årets bokmässa blev jag stoppad av många författare och skrivpedagoger som jag inte träffat förut men som ville berätta för mig att de använt sig av i min blogg eller podd när de skrivit sina böcker. Flera personer sa att de tipsat om min blogg på skrivutbildningen de går och att den numera används i undervisningen. Det var till och med några skrivlärare som kom fram till mig och erkände att de använde sig av råden i min blogg i sin undervisning.

Det är fantastiskt roligt och det är alla dessa solskenshistorier som driver mig att fortsätta skriva min blogg och spela in min och Johannes podd. 

Så varmt välkomna alla nya läsare och lyssnare. 

Kram Pia

Kommentera gärna:

  • Frida • 11 oktober 2019 00:29:13
    Heja!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln