Frida Skybäcks releasefest för Bokskåpets hemlighet

För första gången sedan 4 mars har jag varit på en fysisk bokrelease. Annars har digitala releasefester varit det normala detta ovanliga år i coronapandemins spår. 

Frida Skybäck tog sig hela vägen från Skåne till Stockholm för att ha release för sin nya bok Bokskåpets hemlighet som hölls på Bysis bok- och pappershandel på Söder.

Det var en liten releasefest, allt för att minska risken för smittspridning. Det var få inbjudna och vi som kom hade alla varit tvungna att föranmäla oss så att det inte blev trängsel i lokalen.

Här gjorde förlaget bra ifrån sig. Med Frida, förlaget, agenturen, butikspersonalen och vi som kom för att köpa Fridas bok var vi inte fler än 18 personer, så vitt jag lyckades räkna. Vi gjorde vårt bästa för att hålla avstånden och gå rundor runt varandra. Istället för en gemensam chipsskål fick alla sin egen lilla chipspåse. Lite konstigt var det att inte få krama om sina gamla - och nya - vänner. Men det var ändå mysigt att få komma hemifrån ett litet tag och träffa vänner i bokbranschen.

Frida fick idén till Bokskåpets hemlighet redan i 20-årsåldern när hon intervjuade sin mormor om hur det var i Sverige under andra världskriget. I Danmark fick tyskarna för sig att skicka alla judar till koncentrationsläger och då ställde skåningarna upp. Danska judar smugglades i små fiskebåtar över Öresund. Denna historia tillsammans med mormoderns berättelse blev grunden till boken Bokskåpets hemlighet där vi får följa två kvinnor; nutida Rebecka och 1940-talets Anna. 
 

Istället för blommor gav jag Frida en av väskorna jag syr på jobbet. Tänkte det var lättare så eftersom Frida ska tillbaka till Skåne redan imorgon.

Nu har jag och Frida varsin nästan identisk väska att bära våra böcker i. Och vi är de enda två som har en väska som ser ut just såhär, för jag sydde två likadana exemplar innan tyget tog slut. 

Hoppas Frida får lika mycket glädje av sin väska som jag har av min och att hon lyckas riktigt bra med bokförsäljningen.

Vill du köpa boken hittar du den här: Adlibris, Bokus

Kram Pia 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln