För alla er som älskar mina skrivtips kommer nu en rolig nyhet. Jag startar kursportal!

Kursportalen SKRIV EN BESTSELLER vänder sig till dig som drömmer om att skriva en bestseller, bli utgiven och kunna leva på ditt författarskap. Här kommer jag att samla en massa roliga kurser i skrivande.

Den första kursen Skriv en bestseller! är en gratis prova-på-kurs för att du ska få ett smakprov på hur det är att gå en kurs för mig.

Den är allt vad en vanlig kurs är, men inte lika omfattande. Det är en peppande och förhoppningsvis rolig kurs om att just DU kan skriva en bestseller. Om du inte tror mig - gå min gratiskurs och berätta sedan för mig ifall jag hade rätt eller fel.

Följ länken nedan till min kursportal och anmäl dig till gratiskursen Skriv en bestseller så får du första kursbrevet på mejl redan inom några minuter. Inga förbehåll, ingen kostnad - bara ren och skär skrivglädje!

Klicka här för att komma till till kursportalen: Skriv en bestseller!
 

Läs hela inlägget »


Äntligen! Efter ett helt års förseningar på grund av pandemin så utkommer nu min romantiska komedi Konsten att flirta som en gudinna på Whip Media förlag

Min förläggare Anders har lovat mig att om minst 300 personer förbeställer boken så kommer han att trycka den i hårdband. 

Hjälp mig att uppfylla min dröm om att Konsten att flirta som en gudinna ska utkomma i inbundet format.

Förbeställ boken redan idag och få dessutom 20% rabatt på priset. För endast 135 kr (+ frakt) får du 448 sidor härlig feelgood.

Klicka här så kommer du till förlagets hemsida där du kan beställa boken!

Kram Pia

Läs hela inlägget »

Som ni säkert vet blev jag långtidssjuk i covid-19 i våras. I tio veckor var jag sjuk, innan jag vände det hela och skrev boken Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 där jag berättar om min resa. Det var som att jag fick livet tillbaka. 

Eftersom jag har barn har jag inte klarat mig undan de vanliga höstförkylningarna. Tre gånger har jag varit förkyld sedan skolan började i höstas och varje gång har jag tänkt: "Det här känns som en vanlig förkylning, inte covid-19". Jag har följt Folkhälsomyndighetens råd och testat mig varje gång och varje gång har svaret kommit att det inte är covid. 

Jag började fundera på om vi kan "känna på oss" om det är covid-19 vi fått eller en vanliga förkylning. Många symptom är exakt identiska, ändå visste jag redan dagen efter att jag insjuknade i mars att det inte var en vanlig förkylning jag drabbats av. Intensiteten i sjukdomen var som inget annat. När veckorna gick med en massa udda symptom, extrem trötthet och en sjukdom som pendlade fram och tillbaka var det naturligtvis uppenbart. Men redan då i början så visste jag att det inte handlade om en förkylning. Det kändes helt enkelt annorlunda än när jag brukar bli förkyld.

Jag ställde frågan i en FB-grupp för personer som insjuknat i covid, många svarade och en majoritet vittnar om att de omedelbart fattade att det här inte var en vanlig förkylning. Det var olika saker som avgjorde det, men den gemensamma nämnaren är: "Det kändes inte som vanligt."

Så kanske vi kan känna oss till om det är en vanlig förkylning eller inte. Men samtidigt måste vi fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och testa oss vid symptom, eftersom sjukdomen är lurig och du kan vara smittade utan att känna dig sjuk över huvud taget.

Hoppas du håller dig frisk och slipper undan detta grymma virus. Det är verkligen inget att leka med.
 

Min bok Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 köper du enklast direkt via Whip Media förlag eller från någon av nätbokhandeln som Adlibris eller Bokus. Du hittar den även i Saltsjöbadens bokhandel i Saltsjöbadens centrum. 

Kram Pia

Läs hela inlägget »

Du är välkommen till min digitala bokrelease för boken Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 på:

torsdag den 24 september 2020 klockan 18.30 - 19.30.

Här är länken till releasefesten:

Releasefesten är nu slut - tack alla som kom. 

Klicka på länken - om allt går som planerat och inga tekniska missöden inträffar - kunna se mig på kamera direkt i din dator eller telefon och jag kommer även att kunna se dig (om du har en kamera). 

Det kommer alltså gå att interagera med mig under bokrelaesen på samma sätt som om det var en riktig release där man träffas fysiskt. 

Precis som i andra bokreleaser kommer jag att berätta om min bok och sedan får alla som vill ställa frågor. Vin och tilltugg får dock var och en tillhandahålla själv.

Kram Pia 

Länken till bokreleasen

Releasefesten är slut, men jag spelade in mötet och förhoppningsvis kommer jag kunna dela med mig av filmen så ni andra också kan se.

Vill du köpa boken?

Boken går att köpa i nätbokhandeln som Adlibris och Bokus eller direkt av förlaget Whip Media. Mer information hittar du här: https://shop.whipmedia.se/produkt/vagen-framat/

Fint bokreleaseerbjudande utlovas! Mer info på bokreleasen. 

Om boken

Som många andra blev Pia Lerigon långtidssjuk i covid-19. Månaderna gick med det ena udda symptomet efter det andra. Ena dagen bättre, nästa dag sämre igen. Svårt att andas, svårt att röra sig, extrem trötthet. Då bestämde hon sig för att hitta en väg framåt. Men hur gör man när det inte finns något botemedel och ingen har några svar?
 
Som certifierad leancoach var det naturligt för henne att använda sig av den så kallade katan - en ledarskapsmodell som handlar om ständiga förbättringar och som fungerar ypperligt när du navigerar i okänd terräng. Pia anpassade katan för att den skulle fungera på individnivå och använde den för att hitta sätt att ständigt bli bättre från sin sjukdom. Det fungerade. Efter tre veckor var hon symptomfri och hade fått tillbaka sin forna ork.
 
Pia varvar sin historia med forskningsresultat och andras berättelser om hur det är att vara långtidssjuk i en coronainfektion. Hon presenterar även resultaten från en enkät där över 300 personer har tillfrågats om sina symptom, sin sjukdomsbild och vad de har gjort för att må bättre.
 
Det här är en bok med stort hjärta och som handlar om att du måste hitta vad som fungerar för dig. Katan ger dig ramarna för hur du hittar din väg framåt.
 

Läs hela inlägget »

Klockan är 01.45 på lördagsnatten.

Jag sitter här och kämpar med att ladda upp resultatet från den stora webbenkät som jag genomförde i samband med att jag skrev boken Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 och som släpps i bokhandeln nu på torsdag den 24 september

Tanken var att tabellerna skulle finnas med i appendix sist i boken, men de blev inte läsbara i det lilla format som en tryckt bok innebär. Då kom jag och min förläggare överens om att jag skulle lägga tabellerna på min hemsida istället.

Jag tänkte att många som blivit sjuka i covid-19 gärna vill veta om andra drabbats av samma konstiga symptom. Snart kan de det genom att titta här på min hemsida, för jag kommer att presentera resultatet från 328 olika symptom under menyval Mina böcker - Vägen framåt.

Nå - nu till varför jag skriver det här blogginläggt. 

Min 11-åriga dotter kom för en timme sedan nedtrippandes från sitt sovrum. 

"Mamma jag kan inte sova."

"Varför inte det?"

"Boken jag läste är så läskig." 

Hon läser boken Stenänglar av Kristina Ohlson och jag uppmuntrar att hon läser en stund om hon inte kan sova. Men så klart ett problem om boken är så bra att hon inte kan lägga den ifrån sig och så läskig att hon inte kan somna.

Jag fick en snilleblixt: Jag ger henne min nya bok Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 att läsa. Jag fick ju en hel hög från tryckeriet igår. En faktabok om coronaviruset bör väl söva vilken 11-åring som helst. Det tar nog inte många rader förrän hon sussar sött. 

Jag hade fel. 

Jag hörde nyss hennes steg i trappan, sedan stod hon i mitt arbetsrum med ett stort leende på läpparna.

"Mamma, jag tänkte ge dig feedback på din bok." 

Jag var rätt förvånad över att hon fortfarande var vaken. Boken borde ju ha sövt henne för länge sedan. 

"Jaså?" svarade jag.

"Den är jätteintressant, mamma! De flesta brukar hoppa över inledningen för att den är så tråkig, men du skriver så att man bara vill läsa vidare. Det är jättespännande!"

Jättespännande? Det var inte ett ord jag förväntat mig av en fackbok. Jag fick en stor bamsekram och sedan försvann dottern med boken. Nåja, nästa del handlar om webbenkäten - den lär söva henne, helt klart. 

En stund senare var hon tillbaka. Till min förvåning var hon fortfarande lyrisk. 
 

"Boken blir bara bättre och bättre! Jag har läst till sidan 30 nu. Jag gillar att du har med diagram och historierna är väldigt spännande och lite farliga. Man blir inspirerad och vill fortsätta. Det är som en drog. Du skriver jättebra mamma!"
 

Hon fortsatte ösa beröm över boken. Den skulle sälja så bra att alla i hela skolan skulle höra talas om mig. Hon skulle ta med sig boken till skolan på måndag och berätta för alla i hela klassen hur bra den var.

En ny bamsekram och så iväg.
 

Nu är hon tillbaka igen med en påse prinskorv i handen. Hon har kommit till sidan 40 och tycker att statistiken är superintressant. Hon gillar verkligen att jag delat upp statistiken efter kroppsdel och hon beundrar bilden på kvinnan som jag ritade i Word.

"Det är bra att det inte är en riktigt människa mamma, för hon är ju naken. Du borde ha satt på henne kläder."

"Men då ser man inte kroppsdelarna", försvarade jag mig. 

"Jag  ska läsa visare, jag blev bara lite hungrig. Man blir det när man läser en riktigt bra bok!" 

Nu sitter jag här och skriver det här blogginlägget med dottern och hunden bredvid mig. Dottern imponerad av min bok. Hunden imponerad av prinskorven som dottern håller i handen.

Och jag konstaterar lyckligt att boken jag skrev uppenbarligen inte fungerar som sömnpiller.

Kram Pia

Läs hela inlägget »

Jag sitter här med de första rykande exemplaren av min bok Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 och boken är så fin att jag dumler som om jag nyss fött barn.

Nästa vecka - den 24 september - släpps boken i bokhandeln. 

Du kan redan nu förboka den hos nätbokhandeln som Bokus och Adlibris och där kan du även tjuvläsa början. 

Men vill du ha den fina förköpsrabatten så köper du boken direkt av Whip Media.

Kram Pia

Läs hela inlägget »

Idag är en mycket speciell dag, för idag trycks min faktabok Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19. Nästa vecka håller jag den i min hand. 
 

JIPPI!

Vill du köpa boken så säljs den till rabatterat förköpspris i några dagar till på Whip Medias hemsida. Passa på nu med andra ord. 
 


Tack vare fantastisk hjälp från testläsare och tyckare i olika Facebookgrupper har jag skrivit om baksidestexten så att den förhoppningsvis speglar innehållet så bra att läsarna omedelbart förstår vad det är för en bok. 

Såhär blev baksidan:

Som många andra blev Pia Lerigon långtidssjuk i covid-19. Månaderna gick med det ena udda symptomet efter det andra. Ena dagen bättre, nästa dag sämre igen. Svårt att andas, svårt att röra sig, extrem trötthet. Då bestämde hon sig för att hitta en väg framåt. Men hur gör man när det inte finns något botemedel och ingen har några svar?
 
Som certifierad leancoach var det naturligt för henne att använda sig av den så kallade katan - en ledarskapsmodell som handlar om ständiga förbättringar och som fungerar ypperligt när du navigerar i okänd terräng. Pia anpassade katan för att den skulle fungera på individnivå och använde den för att hitta sätt att ständigt bli bättre från sin sjukdom. Det fungerade. Efter tre veckor var hon symptomfri och hade fått tillbaka sin forna ork.
 
Pia varvar sin historia med forskningsresultat och andras berättelser om hur det är att vara långtidssjuk i en coronainfektion. Hon presenterar även resultaten från en enkät där över 300 personer har tillfrågats om sina symptom, sin sjukdomsbild och vad de har gjort för att må bättre.
 
Det här är en bok med stort hjärta och som handlar om att du måste hitta vad som fungerar för dig. Katan ger dig ramarna för hur du hittar din väg framåt.


Jag hoppas verkligen att boken hittar sin läsekrets:

Den här boken är till dig som ...

är eller har varit långtidssjuk i covid-19,
vill känna att du är inte är ensam
och få hopp om att det finns
en väg framåt till ett friskare liv.

är intresserad av att lära dig mer om covid-19
och alla de symptom
som kan drabba dem som insjuknar.

är vän eller närstående
till någon som drabbats av covid-19
och vill hjälpa denna person framåt till ett friskare liv.

arbetar inom vård och omsorg,
vill få en större insikt om sjukdomen,
samt lära dig en ledarskapsmodell
som på ett strukturerat sätt ökar din kunskap
om vad som fungerar och inte fungerar.

är nyfiken på lean och kata
och vill lära dig mer.

Kram Pia 

Läs hela inlägget »

För första gången sedan 4 mars har jag varit på en fysisk bokrelease. Annars har digitala releasefester varit det normala detta ovanliga år i coronapandemins spår. 

Frida Skybäck tog sig hela vägen från Skåne till Stockholm för att ha release för sin nya bok Bokskåpets hemlighet som hölls på Bysis bok- och pappershandel på Söder.

Det var en liten releasefest, allt för att minska risken för smittspridning. Det var få inbjudna och vi som kom hade alla varit tvungna att föranmäla oss så att det inte blev trängsel i lokalen.

Här gjorde förlaget bra ifrån sig. Med Frida, förlaget, agenturen, butikspersonalen och vi som kom för att köpa Fridas bok var vi inte fler än 18 personer, så vitt jag lyckades räkna. Vi gjorde vårt bästa för att hålla avstånden och gå rundor runt varandra. Istället för en gemensam chipsskål fick alla sin egen lilla chipspåse. Lite konstigt var det att inte få krama om sina gamla - och nya - vänner. Men det var ändå mysigt att få komma hemifrån ett litet tag och träffa vänner i bokbranschen.

Frida fick idén till Bokskåpets hemlighet redan i 20-årsåldern när hon intervjuade sin mormor om hur det var i Sverige under andra världskriget. I Danmark fick tyskarna för sig att skicka alla judar till koncentrationsläger och då ställde skåningarna upp. Danska judar smugglades i små fiskebåtar över Öresund. Denna historia tillsammans med mormoderns berättelse blev grunden till boken Bokskåpets hemlighet där vi får följa två kvinnor; nutida Rebecka och 1940-talets Anna. 
 

Läs hela inlägget »

JIPPI!

Min nya bok Vägen framåt till ett friskare liv efter covid-19 finns nu att förbeställa på Whip Medias hemsida. Köper du boken redan nu får du ett jättebra pris och boken hemskickad i brevlådan så fort den utkommer i september.

Läs mer om boken och hitta hur du förbeställer den genom att följa länken här: Vägen framåt
 

Vägen framåt – till ett friskare liv efter covid-19  handlar om hur du hittar din personliga väg till läkning. 

Pia Lerigon är utbildad lean- och katacoach. Med hjälp av den österländska katametoden, som används för att navigera i okänd terräng, tog hon sig ur en tio veckor lång och svår coronainfektion. Här delar hon med sig av sina metoder för att bli frisk. 

Symptomen du kan drabbas av om du får covid-19 är många och svåra. Över 300 personer har besvarat frågor om sin sjukdom och vad som hjälpt dem att må bättre. Vi får följa några av dessa berättelser från insjuknande till symptomfrihet.

Detta är en bok med stort hjärta och om att var och en ska hitta sin egen väg framåt, den som fungerar för just dig. Katametoden kan användas på det mesta här i livet, inte bara till att bli frisk från covid-19. I boken ges en hel del praktiska tips och råd på vad som fungerat för andra och som du kan utgå från i din resa till ett friskare liv. 
 

Om någon frågat mig i våras vad min nästa bok skulle bli så hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott att det skulle vara en bok om corona. Men med tanke på vad som hände i våras är det kanske inte så konstigt.

Jag har i tjugo år följt olika virus framfört över världen och förstod omedelbart att coronaviruset skulle bli en världsomspännande pandemi omöjlig att stoppa. Redan i februari sa jag att Bokmässan i Göteborg i slutet av september skulle ställas in. Det var få som trodde mig.

Trots att jag vidtog en rad försiktighetsåtgärder som att sluta åka kommunala transporter och tvätta händerna extra noga, så insjuknade jag i mars i vad min läkare tror är covid-19.

Eftersom jag inte hörde till dem som hamnade på intensiven efter en vecka, trodde jag först att jag fått den mildare varianten - om totaldäckad nu kunde kallas "milt".

Så fel jag hade.

Veckorna gick utan att jag blev bättre. Ena dagen upp och nästa dag ned igen med en rad udda och konstiga symptom, vissa riktigt allvarliga som när jag fick problem med andningen och blodtrycket skenade. 

Efter åtta veckor kände jag att det här går inte - jag kan inte fortsätta att vara sjuk, jag måste hitta en väg ut ur detta. Men hur gör jag det när sjukdomen är ny och ingen vet vad som hjälper?

Med hjälp av katan, en metod som jag lärt mig när jag studerat lean och som fungerar när du ska navigera i okänd terräng, hittade jag MIN väg framåt och två veckor senare var jag symptomfri och har varit det sedan dess. Inte nog med att symptomen försvann, jag fick även tillbaka min forna energi och kände mig som pånyttfödd. 

Jag hade gått med i ett flertal Facebookgrupper om covid-19 och sett att det var många som var sjuka i månader utan att de blev bättre. Jag tänkte att fler kan få nytta av den här metoden och bestämde mig för att skriva en bok i ämnet. Förutom att beskriva katametoden och hur jag jobbade med den, gjorde jag en enkät som besvarades av över 300 personer och jag intervjuade några personer om deras personliga sjukdomsresor och vad de gjort för att ta sig ur en långvarig coronainfektion.

Nu går boken att förbeställa på Whip Medias hemsida. Köper du nu får du en fin rabatt på priset och boken hemskickad i din brevlåda när den släpps i september. 

Du hittar boken här: Vägen framåt

Kram Pia 
 

Läs hela inlägget »

Såhär i coronatider är det alltfler författare som läser högt ur någon av sina böcker. Jag har varit hemma i tre veckor nu i influensasymptom som mycket väl kan vara corona. Nu äntligen hostar jag så pass lite att jag kan läsa högt ur en av mina böcker. 

Jag har valt att läsa första kapitlet ur min romantiska komedi Konsten att flirta som en gudinna. Hoppas du tycker om den. 

Du får gärna kommentera min förmåga att läsa in för ljud. Flera personer som följer min och Johannes podd Skrivdrömmar säger att de tycker jag skulle göra mig bra som ljudboksuppläsare. Själv är jag skeptisk eftersom jag har en förmåga att tala för fort. Jag uppskattar ärliga kommentarer och blir inte ledsen om du säger att jag suger på högläsning.

Gillar du boken och vill höra eller läsa mer så säg till. Jag lovar inte att jag kan lägga ut mer än såhär då jag fortfarande diskuterar utgivningen med några förlag, men om många gillar det de hör ökar chanserna att boken snart kommer ut i handeln.

Kram Pia 
 

Läs hela inlägget »

Nyheter!

2021-04-17
Nyhet
Förköp min romantiska komedi Konsten att flirta som en gudinna och få 20% förköpsrabatt. Om minst 300 förköper boken trycker förlaget boken i hårdband! Köp den redan nu innan den utkommer i bokhandeln den 28 maj.

Köp boken här: Länk till förlagets webbshop
Läs hela inlägget »

Hitta på bloggen

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter